Rey buduje i maluje...blog.
-
- Gram w:: Mordheim, FoW, BloodBowl, Full Thrust,Infinity,KoW
Rey buduje i maluje...blog.
Temacik dotyczący moich darmowych prac dla znajomych.
Na pierwszy ogień idzie ostatni model jaki pomalowałem (3 godzinki roboty) dla Warbossa:
Podstawka tego modelu już taka była i nic w niej nie zmieniałem. Chociaż przed oddaniem modelu właścicielowi może uzupełnię braki w śniegu.
Na pierwszy ogień idzie ostatni model jaki pomalowałem (3 godzinki roboty) dla Warbossa:
Podstawka tego modelu już taka była i nic w niej nie zmieniałem. Chociaż przed oddaniem modelu właścicielowi może uzupełnię braki w śniegu.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2015, o 00:11 przez Reyki, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Co Rey dziś za free zmalował...
Dobra tarcza i podpis. Reszta no cóż, stać cię na więcej. To już lepiej trzymać się schematu z tarczy na całej zbroi. Ponadto świeci się wszystko prócz podświetleń wokół oczu
Tak, na napisie umiałeś namalować matowo z przejściami.
Nie podoba mi się zwłaszcza to rozjaśnienie wokół oczy. No i jak już się swieci (błyszczy) to może było warto mocniejszy ton washu?
Nie podoba mi się zwłaszcza to rozjaśnienie wokół oczy. No i jak już się swieci (błyszczy) to może było warto mocniejszy ton washu?
-
Z tym świeceniem to nie wiem co jest. Cały model malowany farbami citadel i valleho model color a na koniec na całość poszedł mat varnish. Co do zbroi i tarczy to się zastanawiałem czy zrobić tarczę metalową malowaną na zielono z pdrapaniami i rdzą czy zrobić drewnianą z obiciem płóciennym gdzie pojawiają się przebarwienia. Padło na przebarwioną tkaninę gdyż metalowa jest gwiazda chaosu.
Zbroja pomalowana i porozjaśniana krawędziowo ale bez battle damage. Założenie było proste. Przyzwoity model do gry a nie na golden demona.
Co do światła wokół oczu to zabrakło mi trochę miejsca na jeszcze dwa przejścia odcieni i wyszło przeciętnie. Niestety głowy tych warriorów do ogromnych nie należą więc sami wiecie jak na tak małej przestrzeni ciężko pomalować 4 i więcej odcieniami (tu jest hawk turq, ice blue, space wolf gr i biały).
Ale dzięki za opinie.
Zbroja pomalowana i porozjaśniana krawędziowo ale bez battle damage. Założenie było proste. Przyzwoity model do gry a nie na golden demona.
Co do światła wokół oczu to zabrakło mi trochę miejsca na jeszcze dwa przejścia odcieni i wyszło przeciętnie. Niestety głowy tych warriorów do ogromnych nie należą więc sami wiecie jak na tak małej przestrzeni ciężko pomalować 4 i więcej odcieniami (tu jest hawk turq, ice blue, space wolf gr i biały).
Ale dzięki za opinie.
Jeśli poszedł matt varnish, a model się swieci to znaczy, że (być może - nie upieram się) ten lakier za slabo był rozmieszany... tak mi sie kiedys zdarzyło z lakierem firmy Model Master.
Niezły przyznam ci to ale ja nadal wole zgnilizne
-
Niedługo trafi tutaj foto twoich Shadeów.
Dzięki oczekuje ich XD