Nowe działy
-
Nowe działy
Witam wszystkich, tych którzy mnie znają oraz tych, co jeszcze nie mieli tej (nie)przyjemności
Jako że forum dopiero startuje, pozwole sobie zadać jedno pytanko - czemu są tylko dwa działy, to jest młotki? Przecież w sklepie gra się również w inne systemy (fakt, że póki co tylko te dwa są w sprzedaży, chyba nie do końca to tłumaczy ). Nie twierdzę, żeby od razu tworzyć tonę folderów, ale jeden pt. Inne gry chyba nie byłby zły?
Jako że forum dopiero startuje, pozwole sobie zadać jedno pytanko - czemu są tylko dwa działy, to jest młotki? Przecież w sklepie gra się również w inne systemy (fakt, że póki co tylko te dwa są w sprzedaży, chyba nie do końca to tłumaczy ). Nie twierdzę, żeby od razu tworzyć tonę folderów, ale jeden pt. Inne gry chyba nie byłby zły?
-
- Gram w:: Mordheim, FoW, BloodBowl, Full Thrust,Infinity,KoW
Re: Nowe działy
No i można by dodać Władcę pierścieni.
Działy Młotków powstały z powodu profilu sklepupsborsuk pisze:Witam wszystkich, tych którzy mnie znają oraz tych, co jeszcze nie mieli tej (nie)przyjemności
Ale oczywiście dodamy i inne - proszę o propozycje!
-
Ze swojej strony proponuję dział "Inne gry", a w nim poddziały: "Warmachine/Hordes", "Mordheim", "BattleTech i Full Thrust". Rey proponuje Lotra, myślę że ze względu na obecność tego systemu w sprzedaży można się pokusić o umieszczenie go w dziale głównym obok obu młotków. To może zachecić graczy tego systemu do częstrzych odwiedzin sklepu i forum.
Jak dla mnie to nie powinno być także działów wfb i wh40. Forum jest wybitnie niszowe i flafu zasadowe pierdzenie lepiej rozwijać na BP czy tam innych ogólnopolskich forach tematycznych. Wystarczą nowości, cennik, ustawki z rezerwacjami, ligi. Wszystko bez podziału na gry, by nie szukać po różnych działach czy stół jest wolny. Nazwę gry można zawrzeć w temacie.
-
A po polsku można?Misiek pisze:flafu zasadowe pierdzenie
Niby czemu ma nie być tutaj działów młotkowych, jak i innych gier? Jeśli nowy gracz zacznie się wdrażać w system, to logika podpowiada, że rozpocznie od forum sklepu, gdzie zna ludzi. A poza tym nie każdy musi mieć konto na forach ogólnopolskich czy światowych, takich graczy jest całkiem sporo.
Chyba tylko z racji takiej, że w całym kraju znajdzie się więcej autorytetów w danej dziedzinie niż na niszowym miejscu. Zapobiega to błędom w interpretacji i powielaniu ich w izolowanym środowisku. Spokojnie wystarczy po temacie w dziale typu pogaduszki, dyskusje o grach.
-
Fakt, powielanie błędów w środowisku jest pewnym argumentem, jednak na pewne proste pytania, rzec można podstawowe, spokojnie mogą odpowiadać "lokalne autorytety"
Inna sprawa to to, że nie wszyscy od razu jeździć będą na turnieje, więc nie będą raczej szukać pomocy u tych, którzy nastawieni są tylko na taką rozgrywkę.
PS. Zrobiliśmy offtop mały
Inna sprawa to to, że nie wszyscy od razu jeździć będą na turnieje, więc nie będą raczej szukać pomocy u tych, którzy nastawieni są tylko na taką rozgrywkę.
PS. Zrobiliśmy offtop mały
Napisze tak inne działy myślę powstaną tak samo jak dział do LOTRa bo niby jest w sprzedaży ale ciężko z nim, teraz Gw zresztą przepakowuje boxy - będą mniejsze z zmniejszoną ilością figurek aczkolwiek cenowo ma też być jakaś zmiana. Na pewno coś na Hobbita szykują ale o tym nie tutaj. Z drugiej strony z Reyem działamy aby to rozhulać . może się uda, a jak nie obdaruję wszystkich drużyną pierścieni
Co do tego czy forum jest niszowe czy nie - napiszę tak to jest forum sklepowe i będzie tu wszystko co jest ze sklepem związane czyli LIgi, rezerwacje, Noce weteranów i inne imprezy.Działy młotka czy 40k muszą być bo odwiedzają je osoby np. z Mielca czy w ogóle nie powiązane z ośmiornica w jakiś tam sposób.
Dalej Bp jest wielgachnym tworem i niestety nie każdemu chce się tam pisać o czym doskonale wiesz Misiek - wiele ważnych tematów szybko tam ginie, co innego turnieje.
A zapomniałem dodać, warto robić tak jak właśnie Misiek postąpiłeś z infem o nowym turnieju - wystarczy link.
Co do tego czy forum jest niszowe czy nie - napiszę tak to jest forum sklepowe i będzie tu wszystko co jest ze sklepem związane czyli LIgi, rezerwacje, Noce weteranów i inne imprezy.Działy młotka czy 40k muszą być bo odwiedzają je osoby np. z Mielca czy w ogóle nie powiązane z ośmiornica w jakiś tam sposób.
Dalej Bp jest wielgachnym tworem i niestety nie każdemu chce się tam pisać o czym doskonale wiesz Misiek - wiele ważnych tematów szybko tam ginie, co innego turnieje.
A zapomniałem dodać, warto robić tak jak właśnie Misiek postąpiłeś z infem o nowym turnieju - wystarczy link.
Dla mnie ważne by w działach gier nie uciekały informacje ogólne. Na Ośmiornicy było to kompletnie nieczytelne. Wizyty w sklepie opierają się na ligach i grach towarzyskich i to nie powinno być rozrzucone (bo nie każdy czyta działy gier w które nie gra). Izolacjonizm to nie temat na dyskusję tutaj. Jak ktoś nie chce poszukać informacji w dobrym miejscu, to szkodzi sobie i znajomym.